2020. június 20-án tartottuk az első portyánkat a Rossendorfer Siedlung-ban. A gyerekek által erdőn-mezőn, hegyen völgyen át megtett távolság kb.5 km volt.

Áprilisra terveztük de sajnos az ismert okok miatt (Korona Manó) csak most tudtuk megcsinálni.

Miről is szól egy portya? Mindenképpen hosszabb mint egy normál cserkész foglalkozás, minden esetben több órás, de lehet akár több napos is. Feladatokkal, kihívásokkal kell megküzdenie a gyerekeknek. Csupa olyan dolgot kellett csinálni, ami játszva tanít. Pontosan mire is tanít? Összefogásra, együtt működésre, természet ismeretre és védelemre, szeretetre, és még csupa olyan dologra amitől csak több lehet bárki aki részt vesz egy ilyen portyán. Vagy cserkész foglalkozáson.

Pár szó az eseményről.

Igazi cserkészies időjárás volt, de senkit sem riasztott el az eleinte szemerkélő eső. Később aztán jobbra fordult az időjárás.

Igyekeztünk sok szereplős, izgalmas, hasznos feladatokat kitalálni, amik úgy gondolom hogy sikerültek. Nem volt üresjárat sehol sem.

Nyomokat kellett folyamatosan követni, építkezni a meglévő alapanyagokból. A feladatok közt éneklés, csatakiáltás gyakorlása, természet ismeret tanulása, megismerése volt. Érdekes, hasznos kérdésekre kellett válaszolni, kitalálni a jó megoldást. Csak úgy lehetett mindig tovább haladni ha minden elkészült, minden kérdésre megvolt a helyes válasz.

Voltak vicces pillanatok és bizony izgalmakban sem volt hiány.

Erről kell hogy szóljon a cserkészet. Ezt tűztük ki célul, ezen dolgozunk hogy ilyen és hasonló élményeket tudjunk adni a gyereknek.

Az alábbi szereplők voltak a részt vevők:

Mesemondó/Jóságos anyóka: Kákay Katalin

Juhász: Olasz Gábor

Erdész: Fodor Balázs

Nyuszi: Várkonyi Gergely

Farkas: Kákay Attila

Gonosz törpe: Szőcs Zoltán

Cserkésztechnikai tanácsadó: Fodor Ákos

Hangefektusok (Farkasvonítás az erdőben): Fodor Bence és Kákay Hunor

Gyerekek: Eszter, Dóra, Levi, Tamás, Péter, Leánder, Vidor, Andris

Köszönjük nekik ezt a csapat munkát, mindenki tudott hasznosat hozzátenni hogy ilyen kerek egész legyen.